Veelgestelde vragen

We hebben onwijs ons best gedaan om zo veel mogelijk informatie op de website te publiceren. Maar wellicht zijn er toch nog dingen niet duidelijk? Neem dan vooral een kijkje tussen de veelgestelde vragen! Wie weet staat jouw vraag en het antwoord hier al tussen!

Maar wil je liever rechtstreeks contact met ons, neem dan vooral contact met ons op via de messenger (eventueel via Facebook)!

Voer

Hebben jullie ook voer voor pups, kittens, drachtige, lacterende en seniore honden en katten?

Omdat pups, kittens, drachtige, lacterende en seniore honden en katten een speciale doelgroep zijn, leveren wij op dit moment geen brokjes-box voor deze dieren. Valt jouw hond of kat in één van deze categorieën, neem dan vooral contact op met jouw dierenarts of ga naar een lokale dierenspeciaalzaak.

Hebben jullie ook voer voor honden en katten met een allergie?

Omdat de voedingsbehoeften van honden en katten met een allergie zeer specifiek zijn, adviseren wij de voeding met je dierenarts af te stemmen. Zo krijgt jouw hond of kat precies wat hij of zij nodig heeft.

Mijn hond of kat is ziek, kan ik starten met Schrokkebrok?

Indien jouw hond of kat ziek of chronisch ziek is, adviseren wij met klem om eerst je dierenarts te raadplegen voordat je overstapt op een Schrokkebrok brokjesbox.

Mocht je vragen hebben aan onze dierenarts neem dan vooral even contact met ons op via info@schrokkebrok.nl, Facebook, onze chat of bel ons.

Waar komt het voer vandaan?

Al ons voer wordt met zorg in Nederland geproduceerd en vervolgens op het juiste gewicht verpakt in onze Nederlandse fabriek. Dus all made in NL.

Hoe hoog is de acceptatiegraad van het voer?

Hoog! Op dit moment kennen wij geen honden of katten die het voer niet hebben gegeten.

Wat zit er in het voer?

In ons voer passen wij alleen hoogwaardige ingrediënten toe en werken wij alleen met natuurlijke smaakmakers. De samenstelling van ons kattenvoer en hondenvoer staat op onze website en op de verpakking beschreven.

De website stelt een portie per dag voor, maar ik geef mijn dier nu meer / minder dan dat gewicht. Hoe kan dat?

Onze website rekent op basis van een aantal gegevens van jouw dier uit hoeveel energie hij / zij per dag nodig heeft. Deze energiebehoefte moet door ons voer geleverd worden. Ket kan zijn dat het huidige voer van jouw dier meer of minder energie per gram bevat. Dit verklaart dat de portiegrote kan variëren.

Kan ik de rekenmodule op de website gebruiken om te berekenen wat voor porties van mijn eigen voer ik mijn kat of hond moet geven?

Nee, helaas kan dit niet! De rekenmodule berekent de gewenste portie voor jouw kat of hond op basis van het Schrokkebrok voer. Elke soort voer heeft andere metabolische waarden en levert dus per gram een specifieke hoeveelheid energie. De rekenmodule berekent dit voor de metabolische waarde van het Schrokkebrok voer wat zou kunnen afwijken van het huidige voer.

De uitkomst van de rekenmodule gebruiken voor het huidige voer zou kunnen betekenen dat jouw kat of hond te veel of te weinig voer krijgt…

Brokjes-box

Hoeveel zakjes voer zitten er in mijn brokjes-box?

Tijdens het bestellen kun je kiezen of jij één of twéé zakjes per dag wilt geven. De doos wordt ingepakt zodat je voor 1 maand (31 dagen) zakjes hebt.

Is mijn brokjes-box goed voor het milieu?

De brokjes-box is gemaakt van gerecycled karton. Daar zijn dus geen nieuwe bomen voor gekapt.

De maaltijdzakjes zijn op dit moment van plastic. We streven er naar dit zo snel mogelijk op een milieuvriendelijkere manier in te pakken. Maar alle duurzame alternatieven die beschikbaar zijn tasten op dit moment de houdbaarheid van het voer aan.

Mocht je een idee hebben hoe de brokjes-box duurzamen ingepakt kan worden neem dan vooral contact met ons op!

Vorige maand zaten er andere porties in mijn brokjes-box dan deze maand. Hoe kan dit?

Onze rekenmodule berekent op basis van een formule hoe groot een portie voor jouw kat of hond moet zijn. Deze formule scherpen wij op basis van de data uit ons klantenbestand steeds verder aan. De formule wordt dus steeds scherper hoe langer en hoe meer brokjes-boxen er verkocht worden.

Betalingen

Wat kost Schrokkebrok?

Jouw brokjes-box wordt op maat gemaakt voor jouw hond of kat. De kosten voor Schrokkebrok zijn dus afhankelijk van de hoeveelheid voer dat jouw hond of kat nodig heeft. Zo betaal je alleen voor wat je gebruikt. Een brokjes-box voor een volwassen kat van 3,5 kilo kost bijvoorbeeld € 25. Voor een volwassen hond van bijvoorbeeld 10 kilo kost een brokjes-box € 29. Er worden geen extra kosten berekend voor bezorging van bestellingen. De prijzen zijn natuurlijk inclusief BTW.

Zijn er nog extra kosten aan verbonden, zoals bezorgkosten?

Er zijn geen extra kosten verbonden aan de brokjes-box. Bezorgen is, en blijft, gratis en al onze prijzen zijn inclusief BTW.

Hoe kan ik betalen voor een bestelling?

Momenteel kun je bij ons betalen via iDeal, bancontact of met een creditcard.

Bestellingen

Wanneer wordt mijn brokjesbox berzorgd?

Je kan zelf bepalen wanneer je de brokjes-box wilt ontvangen. Tijdens het afrekenen krijg je bezorgopties te zien voor de eerste bestelling.

Is mijn bestelling te volgen?

Zodra de bestelling is verpakt, ontvang je een e-mail met daarin een track&trace code waarmee de bestelling te volgen is. Als je bij het bestellen een account aanmaakt kun je ook inloggen om de bestelling te volgen.

Kan ik mijn brokjes-box ook afhalen op een afhaalpunt?

Ja dit is mogelijk u dient dan contact op te nemen met de klantenservice van Schrokkebrok.

Service

Hoe werkt de smaakgarantie?

Wij geloven zo in de kwaliteit van ons voer dat wij een smaakgarantie afgeven! Dit wil zeggen dat wanneer jouw hond of kat minder dan 25% van de zakjes uit de brokjes-box op heeft gegeten, je het aangebroken pakket gewoon kunt terugsturen. Natuurlijk op onze kosten!

Ik kan het gewicht van mijn kat of hond niet goed bepalen. Wat moet ik doen?

Een goede manier om jouw kat of hond te wegen is om het dier op te tillen en samen op een weegschaal te gaan staan. Vervolgens trek je jouw eigen gewicht van het gezamenlijke gewicht af. Zo weet je wat jouw kat of hond weegt.

Heb je geen weegschaal, is jouw hond of kat te zwaar om op te tillen of ben je onzeker over het gewicht. Ga even langs bij de dierenarts! Zij kunnen exact bepalen hoe zwaar jouw kat of hond is.

Ik kan niet goed bepalen wat de Body Condition Score van mijn kat of hond is. Wat moet ik doen?

In het bestelproces zijn een aantal silhouten weergegeven. Vergelijk jouw kat of hond om te achterhalen op welk van de 9 silhouten het dier lijkt. De meest overeenkomende kies je.

Lukt het niet om aan de hand van de silhouten te kiezen, neem dan contact met onze helpdesk op.