hond verwennen

Je hond verwennen zonder extra tussendoortjes

Geplaatst op 12 december 2018

De juiste hoeveelheid goed voer is heel belangrijk om je hond gezond en blij te houden. We horen weleens dat mensen het moeilijk vinden hun hond op gewicht te houden omdat ze hun hond zo graag verwennen met extra tussendoortjes. Wist je dat er veel leukere manieren zijn om je hond te verwennen?

Suggesties om je hond te verwennen

  • Lange wandelingen door onbekend gebied. Zoek we een wandeling uit op wandelnet of kies een NS wandeling. Je daagt je hond uit met nieuwe paden en geuren. 
  • Verstoppertje spelen in het bos. Het ziet er wat raar uit om ineens achter een boom te gaan staan, maar ze vinden het prachtig om te speuren en te vinden. Bovendien leer je zo je hond om je altijd in de gaten te houden.
  • Op naar het spitsuur. Ieder bos of park kent zijn eigen ‘spitsuur’. Een groepje hondenbezitters dat zich verzamelt zodat de honden met elkaar kunnen spelen. Vraag eens in jouw park wanneer men samenkomt.
  • Zoek je speeltje. Pak hun favoriete speeltje en laat je hond even op de gang terwijl je het speeltje verstopt. Vervolgens laat je je hond vrij om het speeltje te zoeken.
  • Met de fiets. Neem je fiets eens mee het bos in. Wissel snel en rustig fietsen af en kijk goed naar je hond. Als je hond los mag lopen, weet je zeker dat hij zijn eigen tempo kan lopen.
  • Koud water. Steeds vaker hebben mensen vloerverwarming. Dat betekent dat het water in de bak ook warmer wordt. Maak je hond blij met een paar keer per dagvers koud water.

» Lees ook onze tips om je hond te laten afvallen.